Показ та обговорення фільму Оксани Бурої «Лізо, ходи додому!»

Показ та обговорення фільму Оксани Бурої «Лізо, ходи додому!»

У читальному залі бібліотеки учні переглянули   та обговорили події фільму-учасника Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA Оксани Бурої «Лізо, ходи додому!» (Литва, Естонія).

В основі сюжету фільму – історія дівчинки із неблагополучної родини, яка постійно тікає з дому. Її життя похмуре й жорстоке, тому вона шукає прихистку в природи, де в неївибудуваний власний світ – там панують ігри, музика й магія. У дівчинки настільки багатауява, що вона здатна переживати нескінченні запої батьків. Найбільш приголомшливим у цьому фільмі є те, що він дозволяє усвідомити жах ситуації, але не піддатися темрявігнітючих подій на екрані.

Після перегляду кінострічки відбулося її жваве обговорення. Головна думка, яка прозвучала серед присутніх, була єдиною: дитина потребує любові та піклування, доброзичливого ставлення до себе. Одне з основних прав дитини – це право на любов, а задовольняти його мають БАТЬКИ!!! Позбавлення цього призводить до тяжких психічних та моральнихпорушень. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *