Екомаркування – це важливо!

8 жовтня світова спільнота відзначала Всесвітній День екологічного маркування (World Ecolabel Day, WED).  Це свято є дуже важливим для того, щоб ми розуміли як відрізнити перевірені екологічні маркування і перевагу позначених ними товарів для здоров’я та довкілля.

Наших учнів хвилює проблематика екології в Україні та світі. Тому учні, які проживають в гуртожитку, вирішили відзначити цю дату креативно.

Присутні прослухали інформацію на тему: “Чому екологічне маркування – це важливо?», яку підготувала бібліотекар Валентина Косточка.  Кожен має знати про визнані на міжнародному рівні логотипи екологічного маркування. Маркована ними продукція відповідає найвищим стандартам якості та безпеки для здоров’я та довкілля. Доповненням до розмови став перегляд відеороликів з по цій темі.

Після цього учасники із вихователем Катериною Продан відвідали супермаркет та навчилися знаходити товари, які позначені логотипом екологічного маркування (для найкращого запам’ятовування бажаючим були виданні картки з логотипами, які можна знайти в Україні). Знання логотипів, які відповідають стандартам та дозволяють зробити більш свідомий вибір продукції.

Бібліотекар Валентина Косточка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *